KLEUTERGYM

Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te klimmen, klauteren en te rollen Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van jonge kinderen.

Tijdens de lessen doen de kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren.

 

Het leuke aan een gymnastiekgroepje voor kleuters is, dat ze samen met anderen bewegen. Ze leren rekening te houden met elkaar (pas beginnen als je aan de beurt bent) en elkaar te helpen bij bepaalde situaties.

Jongens en meisjes worden in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuter steeds meer zelfstandig te werk gaat en meer zelfvertrouwen krijgt.

 

Kijk hier voor meer informatie, tijden en contributie, en/of download het inschrijfformulier.